Handige tips

De sfeer in een woning wordt voor een groot deel bepaald door de aanwezige geuren en kleuren. Als bewoner zijn de aanwezige geuren en kleuren voor u vanzelfsprekend geworden. Die felle gekleurde muur met bijpassende gordijnen en bloempotten of de geur van uw huisdier vallen u al lang niet meer op, sterker nog... die zorgen er mede voor dat het "uw thuis" is.

Voor aspirant kopers ligt dit anders. Het is de eerste keer dat ze in uw woning komen en ze zijn allert om alles op te nemen alvorens een volgende stap te nemen. Het is van groot belang dat de kijkers zich meteen thuis voelen in uw woning en niet negatief beïnvloed worden door (te) aanwezige geuren en kleuren. Daarom onderstaand een aantal tips die bijdragen aan een succesvolle verkoop van uw woning.

Hoe houden we de woning fris & fruitig?
Het kleurenprobleem is eenvoudig op te lossen. Door lichte en neutrale kleuren te gebruiken speelt u op zeker. Met betrekking tot ongewenste geuren is het minder eenvoudig, omdat er verschillende veroorzakers kunnen zijn. Onderstaand de belangrijkste:

  • Ouderdom van de woning
  • Houden van huisdieren
  • Voedselbereiding en -opslag
  • Onvoldoende schoonmaken
  • Slechte ventilatie
  • Roken in de woning
  • Gedateerde afwerkingen zoals tapijt en behang

Als eerste dient te worden bepaald waar de geur vandaan komt. Wanneer u al geruime tijd in de woning woont bent u wellicht ongevoelig voor de geuren en is het verstandig een vriend of familielid om advies te vragen. Zodra u de veroorzakers kent is er pas iets zinvols aan te doen. Met te aanwezige kleuren is het eenvoudiger handelen, die schilderen we over. Tip: Gebruik een neutrale lichte kleur, bij voorkeur RAL 9010 en RAL 9001.

Muffe geuren
Muffe geuren worden veroorzaakt door veroudering van de woning en zijn op te lossen door muren van een verse laag verf of behang te voorzien. Verouderde vloerbedekking te vervangen en andere bedekkingen te reinigen. De geur in oude meubels is lastiger te verwijderen. Tip: Wij slaan uw bestaande inrichting op en verhuren u gedurende de verkoopperiode nieuwe meubelen.

Huisdieren
Geuren van huisdieren komen via de (natte) vacht op het tapijt en uw meubels terecht. Laat uw vloerbedekking reinigen of vervangen en zorg ervoor dat er geen huisdieren aanwezig zijn tijdens de bezichtigingen. Tip: Het gebruik van tapijtpoeder of babypoeder maskeert geurtjes.

Kook- en voedselgeuren
Het op regelmatige basis koken, wat de meeste van ons doen, geeft een constante toevoer van veel verschillende geuren. Dit betekent niet dat u deze gewoonte dient te veranderen. Wellicht kunt u wel de routine van schoonmaken en luchten aanpassen. Zet altijd de afzuigkap aan tijdens het koken en verwijder voedselresten meteen. Leeg ook de afvalbak na iedere kookbeurt. Zet het raam open tijdens het koken en na het eten om geuren te verdrijven. Tip: Plaats na het eten vers gesneden citroenpartjes in huis die de kookgeuren neutraliseren.

Luchtcirculatie en roken
Een slechte luchtcirculatie kan worden aangepakt door het op regelmatige basis tegen over elkaar openen van de ramen. Denk eraan dat de mechanische ventilatie die, wellicht uit oogpunt van energiebesparing, uitstaat weer wordt ingeschakeld. Overweeg met (in huis) roken te stoppen. Tip: Plaats etherische oliën door de woning die een verfijnde geur verspreiden.

Volhouden
Stel een nieuwe routine in m.b.t. het schoonmaken en schoonhouden van uw woning. Maak vaker en beter schoon zodat uw woning fris blijft ruiken, het kan namelijk even duren voordat de definitieve koper is gevonden. Met een beetje extra moeite ruikt uw woning fris en is de verkoop ervan een stukje dichterbij gekomen.

Portfolio item 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque a nulla leo. Quisque accumsan ipsum id turpis dignissim eleifend. Curabitur..
Lees meer

Portfolio item 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque a nulla leo. Quisque accumsan ipsum id turpis dignissim eleifend. Curabitur..
Lees meer
BAM BAM BAM
Partners