Handige tips

De geuren en kleuren van een woning bepalen voor een groot deel de sfeer. Voor jou als bewoner zijn die geuren en kleuren vanzelfsprekend en vertrouwd. Die felgekleurde muur met bijpassende gordijnen, dat vrolijke motiefje op het behang, de geur van hond of kat vallen je niet meer op. Sterker nog, ze dragen er juist aan bij dat jij je thuis voelt.

Als eigenaar kijk je heel anders naar je huis dan de potentiële koper, want gevoelens en herinneringen kleuren jouw beleving. Dat is logisch, want een deel van jouw leven heeft zich hier afgespeeld. Het is de kunst je huis te bekijken door de ogen van kijkers. Ga er niet vanuit dat kijkers door je verouderde of onafgewerkte interieur heen zullen kijken, of dat ze een lege woning ingericht voor zich kunnen zien. Er zijn namelijk maar weinig mensen die dat kunnen.

Bijna niemand wil klussen

Los van het feit dat de meerderheid niet van klussen houdt, hebben potentiële kopers vaak geen idee wat de werkzaamheden kosten. Stuken, schilderen, een nieuwe vloer leggen; de kosten worden vaak (te) hoog ingeschat, waardoor kopers een stuk lager zullen bieden. Investeren in een woning die je gaat verkopen, klinkt misschien raar. Dat begrijpen we. Maar wij en vele anderen weten uit jarenlange ervaring dat opgeknapt en (opnieuw) ingerichte woningen sneller en met beter resultaat verkopen.

Schilder gekleurde muren over in lichte en neutrale kleuren. Vervang gedateerd behang en vloerbedekking, dit zijn vaak de materialen die luchtjes vasthouden. Zijn je kozijnen nooit verder gekomen dan een lik grondverf, pak dit dan ook meteen even aan. Potentiële kopers zijn kritisch en kijken al vanaf de straat naar de woning. Kijk dus ook of de voordeur goed in de verf zit, de tuin er netjes bijligt, de oprit is aangeveegd, de deurmat niet versleten is en de deurbel het doet.

Opruimen

Richt daarna je huis opnieuw in, maar dan wat soberder dan voorheen. Zonder potjes op het aanrecht en knuffelbeesten op het bed. Berg familiefoto's, diploma's en collecties op. Je gaat immers toch verhuizen en deze atrributen verstoren de aandacht voor de woning. Presenteer je woning zo dat een potentiële koper niet als eerste associatie "tweedehands" of "veel werk" heeft, maar juist positieve associaties krijgt zoals "hier wil ik wonen" of "dit huis wil ik hebben".

Professionele Home Stagers weten wat kopers willen en helpen je bij de perfecte woningpresentatie. 

 

Stijl & sfeer nabij het kasteel in Heidelberg

Deze Villa is in 1908 gebouwd door een hooggeplaatste wetenschapper in een Art-Nouveau-stijl en is een prachtig voorbeeld van de..
Lees meer

Stijl & sfeer nabij het kasteel in Heidelberg

Deze Villa is in 1908 gebouwd door een hooggeplaatste wetenschapper in een Art-Nouveau-stijl en is een prachtig voorbeeld van de..
Lees meer
BAM BAM BAM
Partners